Skip to main content

Verwijder olievlekken van straatstenen. Olievlekken op de straatstenen?

Ontdek hoe u ze kunt verwijderen!

Verwijder olievlekken van straatstenen. Motorolie op de oprit of olie op de kasseien na een geslaagde barbecue ziet er erg lelijk uit en is niet eenvoudig te verwijderen. Een verse vlek die is behandeld met een afwasmiddel en een krachtige waterstraal kan weggaan zonder dat er verkleuring op het beton achterblijft, maar oudere olievlekken op de straatsteen blijken een behoorlijke uitdaging te zijn.

Verwijder olievlekken van straatstenen. Waarom zijn olievlekken op beton zo moeilijk weg te spoelen?

Het grootste probleem met motorolievlekken op de oprit is de snelheid waarmee ze zich verspreiden. Slechts een paar druppels olie op het poreuze oppervlak van de straatstenen maken de vlek groter. Specialisten zeggen dat een paar druppels motorolie op de oprit al snel de oppervlakte van een A4-vel in beslag nemen. Een vlek die zo snel groeit, wordt een enorm probleem, vooral als deze onopgemerkt blijft. Motorolie dringt diep door in de stoeptegelconstructie. Dus hoe ouder de vlek, hoe groter de problemen bij het verwijderen. Een paar druppels op de oprit zijn gemakkelijk over het hoofd te zien, maar een grote vlek is moeilijker te herkennen. Hoe later de reactie op het vuil, hoe moeilijker het is om er vanaf te komen zonder het te reinigen oppervlak te beschadigen.

Verwijder olievlekken van straatstenen. De meest voorkomende methoden om olievlekken op straatstenen te verwijderen

Motorolievlekken op de oprit zijn zeer belastend en komen tegelijkertijd vaak voor vuil. De meest voorkomende methoden om vuil te verwijderen zijn:

  • Vlekken uit olie verwijderen met een mild schoonmaakmiddel – een veel voorkomende methode is het gebruik van een mild schoonmaakmiddel, bijv. B. Afwasmiddel en een sterke waterstraal, werkt alleen goed met vers vuil op beton, bij oudere olievlekken is het totaal niet effectief,
  • Verwijderen van vlekken uit de olie met een gasbrander – het behandelen van een lelijke vlek op de straatsteen maakt het mogelijk om het vuil te verwijderen, maar blijft niet onverschillig ten opzichte van de straatsteen, meestal bevlekt de gasbrander het beton, en tegelijkertijd tijd dat de methode grote vaardigheid en voorzorgsmaatregelen vereist,
  • Verwijderen van olievlekken uit de olie met sterke chemicaliën – speciale vloeistoffen voor het verwijderen van vuil van betonnen oppervlakken maken het mogelijk om vervelende olievlekken op straatstenen effectief te verwijderen, maar door hun krachtige werking kunnen ze het gereinigde oppervlak verkleuren en tegelijkertijd verkleuren zijn omslachtig in het gebruik en kunnen negatieve effecten hebben. Effecten hebben op de luchtwegen, de huid of de ogen, het gebruik van zulke sterke reinigingsmiddelen vereist uiterste zorg.

Een effectieve en veilige manier om olievlekken uit straatstenen te verwijderen

Verwijder olievlekken van straatstenen.
straatstenen

Veelgebruikte methoden kunnen veel bijwerkingen veroorzaken, zoals verkleuring van het gereinigde oppervlak. Zachtere methoden zullen niet de verwachte resultaten opleveren bij ouder vuil. Ecologische olievlekverwijderaar op betonnen oppervlakken is de beste manier om hinderlijk vuil op straatstenen te verwijderen. BETON is een revolutionair preparaat: het verwijdert olievlekken effectief en snel van de rijbaan, beschermt het te reinigen oppervlak en is bovendien gezondheids- en milieuvriendelijk. De kracht van natuurlijke plantenextracten is ideaal om motorolievlekken op de oprit te bestrijden zonder de gezondheid, het milieu of het te reinigen oppervlak te schaden. De kracht van de endemische plant in de geconcentreerde formule van het preparaat is de beste manier om snel, veilig en effectief zelfs het oudste vuil uit de olie op de straatsteen te verwijderen.