Skip to main content

Verwijder mortel en folie van verzegelde tegels

Verwijder mortel. Geglazuurde en verzegelde tegels hebben het voordeel dat ze ongevoelig zijn voor zuren. Zure reinigingsmiddelen verwijderen gemakkelijk mortel-, kalk- en cementstrepen. In plaats van dure speciale producten zijn sommige huismiddeltjes ook geschikt om opgedroogde resten en strepen te verwijderen zonder resten achter te laten. Een populair drankje werkt ook goed.

Verwijder mortel. Kalk en cement zijn in zuur oplosbaar

Een groot voordeel van vervuiling met mortel is de oplosbaarheid door zuren. Om opgedroogd voegmiddel en de sluier te verwijderen , is schoonmaken met zure reinigingsmiddelen snel en eenvoudig.

 • Lees ook – Mortel en sluier van stenen verwijderen
 • Lees ook – Een mortel waterdicht maken
 • Controleer ook – voeg voeg toe – zo werkt het

Hoewel het verwijderen van beton en stenen met open poriën tot aanzienlijke schade kan leiden, houdt keramisch glazuur elke beschadiging weg. De enige moeilijkheid kan zijn dat het tegeloppervlak ruw is. Vervolgens moet bij het gebruik van het oplosmiddel extra mechanische kracht worden uitgeoefend zoals borstelen en schrobben.

Verwijder mortel. Mogelijke reinigingsadditieven

Eventuele voeg die op de tegels is gezwollen, moet zo vers mogelijk worden verwijderd. De mortel kan gemakkelijk worden verwijderd als deze nat is. Eventuele sporen en strepen die op de tegeloppervlakken achterblijven, worden weggeveegd. De volgende hulpmiddelen kunnen in verdunde vorm in het reinigingswater worden gebruikt:

 • Azijn essentie
 • citroenzuur
 • Cementfilmverwijderaar
 • Kalkverwijderaar
 • cola
 • Zure vloerreinigers
 • Bakpoeder
 • Gedestilleerd water (alleen met limoensluier)

Aanpak helpt om het optimale resultaat te bereiken

Kalk- en cementsluiers vormen een zeer dunne en tegelijkertijd zeer lelijke streep- en wolklaag. Zelfs op de gladde, geglazuurde oppervlakken van tegels vinden ze microscopisch kleine “ankerpunten” waaraan ze zich kunnen vasthouden. Glanzende decoratieve tegels en tegels kunnen de laatste bindmiddeldeeltjes vernietigen en vernietigen door later te polijsten.

Herhaaldelijk reinigen en helder spoelen zijn de meest veelbelovende manier om een ​​residuvrije verwijdering te garanderen. Zelfs als er geen sporen te zien zijn nadat de eerste reiniging door de vochtige en natte oppervlakken is gegaan, moeten er minstens drie passages worden gemaakt. Met name kalkhoudende mortel heeft de gewoonte om pas zichtbaar te worden nadat deze is opgedroogd, vergelijkbaar met kalkvlekken veroorzaakt door hard water.

Verwijder mortel en folie van verzegelde tegels
Het reinigen van de tegels met Betoff-Bio vloeistof is eenvoudig

TIPS EN TRUCS

Als je zure middelen royaal gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet lang in de groeven tussen de tegels blijven staan. Afhankelijk van de agressiviteit en dosering maken de middelen ook de mortelmassa in de voegen los.