Skip to main content

Verwijder de strepen van de voeg

Verwijder de strepen van de voeg. Na het voegen, vooral bij de voegmethode, verschijnt er een sluier op tegel- en plaatoppervlakken. De vervuiling in de vorm van strepen kan worden verwijderd met een reinigingsmiddel. Bij de keuze van het middel moet rekening worden gehouden met de aard van de tegels of platen om onherstelbare schade te voorkomen.

Verwijder de strepen van de voeg. Geconcentreerd, licht of geen zuur

Zure verwijderaars zijn gebruikelijk om de strepen van voegmiddel op het oppervlak van tegels te verwijderen. Geglazuurde, keramische en afgedichte oppervlakken zijn relatief ongevoelig. Naast speciale op zuur gebaseerde remedies, doen sommige goedkope huismiddeltjes ook het werk.

  • Lees ook – Grout- en cementvlekken van tegels verwijderen
  • Lees ook – Grout gebruiken tegen onkruid
  • Controleer ook – Meng en verwerk een voegmortel vorstvrij

Bij natuursteen met open poriën kan het verwijderen van mortel en sluier het oppervlak en de substantie ernstig beschadigen. Een licht zure fosfaatzuurreiniger is geschikt voor veel steensoorten. Gevoelige zachte rotsen zoals kalksteen en zandsteen verdragen deze middelen ook niet.

Verwijder de strepen van de voeg. Zure wasmiddelen

De meeste op de markt verkrijgbare cementfilmverwijderaars zijn op zuurbasis. Als alternatief kunnen de volgende vergelijkbare effectieve, goedkope huismiddeltjes worden gebruikt als de oppervlakken zuurbestendig zijn verzegeld:

Verwijder de strepen van de voeg. citroenzuur

Verspreid puur of geconcentreerd citroensap op de oppervlakken met spetters. Na een paar minuten schrobben met warm water en afspoelen met schoon water.

Azijn oplossing

Veeg de oppervlakken meerdere keren af ​​met een vochtige doek met azijn (verhouding 1:10) of azijnessence (verhouding 1: 5) opgelost in heet water.

Insider-tip cola

Als mortel wordt verwijderd met cola, is zuur ook het oplosmiddel en reinigingsmiddel. De oppervlakken worden geschrobd met een in cola gedrenkte borstel of een scrubber en meerdere keren gespoeld met helder, lauw water.

Milde en zuurvrije middelen

Fosfaatzuur is slechts licht zuur en kan op de meeste natuursteenoppervlakken als reinigingsmiddel worden opgelost in reinigingswater (verhouding circa 1:20). De werktijden zijn aanzienlijk langer in vergelijking met agressievere zuren en kunnen enkele uren duren.

Bij zeer gevoelige stenen moeten de mortel en de sluier mechanisch worden verwijderd. Neutrale zeep en geschikte steenolie kunnen helpen bij het polijsten met een boor- of polijstmachine.

Verwijder de strepen van de voeg
Tegels vervuild met beton

TIPS EN TRUCS

Voor het wachten het verwijderen van grout om de volledige uitharding en droging van mortel te krijgen van. Als u te vroeg doorgaat, kan het reinigingsmiddel de voegvullingen anders weer losmaken of verharden.