Skip to main content

Verwijder de betonnen sluier. Hoe beton met zuren op te lossen

Verwijder de betonnen sluier
Cement vervuild

Verwijder de betonnen sluier. Zo lost u beton op met zuren
Beton is een slijtvast bouwmateriaal dat na uitharding ter plekke bijzondere stoffen oplost. Fosforzuur en trinatriumfosfaat zijn de belangrijkste verbindingen die worden gebruikt bij het oplossen van beton dat achterblijft na metselwerk. Soms is dat echter niet genoeg. Gebruik in dat geval zoutzuur, een industrieel zoutzuur, maar pas na het afwassen van andere zuren en het gebruik van geschikte beschermingsmiddelen.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 1
Zet een veiligheidsbril, handschoenen en een lange jurk op. Zwakke zuren kunnen ook uw huid en ogen beschadigen.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 2
Open een pakje zuiveringszout en breng de slang naar je werkplek. Dit kan nodig zijn om te neutraliseren als u per ongeluk zuur heeft gemorst.
Bespat alle bladeren in de directe omgeving met water en het kalksteenpoeder voor het geval ze per ongeluk met zuur worden bespat.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 3
Leg een plastic deken uit op oppervlakken zoals tapijt of gras waar de zuren naar buiten kunnen lekken. Open ramen wanneer het beton van binnen wordt verwijderd. Extra ventilatie is vereist.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 4
Breng fosforzuur of trinatriumfosfaat aan op het te reinigen betonoppervlak met behulp van het mengsel met water aanbevolen door de betreffende fabrikant.
Gebruik een borstel om het zuur in het beton te wrijven. Dit zijn zwakkere zuren die de overeenkomstige hoeveelheid beton gemakkelijk kunnen oplossen. Na ongeveer een minuut terwijl u beton in deze zuren dompelt, schraapt u het te verwijderen beton af met een scherpe spatel.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 5
Spoel het te bewerken oppervlak af met water en controleer het. Bepaal of er een sterker zuur moet worden gebruikt.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 6
Meng zoutzuur met water in een duurzame wegwerpemmer. Het normale mengsel bestaat uit 10 delen water voor een deel van het muratzuur, maar volg de
instructies op de fles. Giet nooit water in het zuur; Voeg altijd zuur aan het water toe om mogelijke schade door spatten te voorkomen.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 7
Giet voorzichtig het zuurmengsel over het beton dat je wilt oplossen. Laat
dit minimaal een minuut intrekken om het beton te laten inwerken en wrijf het oppervlak
met een borstel. Probeer na een minuut het beton dat u probeert te verwijderen, weg te schrapen.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 8
Spoel het zuur en opgelost beton af met water. Er wordt gezegd dat het een fijn poeder is dat calciumcarbonaat wordt genoemd.

Verwijder de betonnen sluier. Stap 9
Als u niet tevreden bent met het resultaat van uw inspanningen om de cementresten te verwijderen, kunt u altijd terugvallen op een veilig alternatief, namelijk BETOFF-vloeistoffen, die u kunt vinden en bestellen op betoff.nl.