Skip to main content

Verwijder cementfilm

Verwijder cementfilm. Sloop en betonverwijdering: alles wat huiseigenaren moeten weten

Alleen beton breken kan veel geld besparen, maar het kan ook veel werk zijn.

Bovendien, als u een aannemer inhuurt om beton opnieuw te gieten, kan het zelf afhandelen van de sloop inderdaad grote verwijderingskosten met zich meebrengen.

Onze gids voor betonverwijdering helpt u te beslissen welke route het beste voor u is – ga het alleen of huur een aannemer in. Lees verder voor meer informatie.

Moet ik beton repareren of moet ik het verwijderen?

Het belangrijkste dat u eerst moet doen, is beslissen welke aanpak het beste is bij het uitvoeren van het specifieke project.

Over het algemeen is het volledig verwijderen van beton de beste oplossing als een van onderstaande situaties het geval is op uw oprit, terras, stoep of op uw plaat:

Meerdere scheuren – breed en diep die ongelijk zijn / aan één kant gelegen,

Frost Heave – een deel van beton wordt naar buiten geduwd vanwege vorst die optreedt in koudere klimaten,

Verhard beton – veroorzaakt door een onjuiste voorbereiding van de grond.

Betonherstel kan gemakkelijk een kosteneffectiever en sneller alternatief zijn in de volgende situaties:

Dunne scheurtjes – kleine scheurtjes op de haarlijn zonder sporen van opslag,

Verzonken beton – veroorzaakt door zwaar materieel of belasting (bijv. Van een zware graafmachine) bovenop het beton.

Hoeveel kost het om een ​​aannemer in te huren om mijn beton te verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van beton variëren afhankelijk van:

de hoeveelheid te verwijderen beton,

de verwijderingsbijdrage,

Uw locatie.

Geldbesparende opmerking: als aannemers in uw omgeving het beton naar een recyclingfaciliteit kunnen brengen, kunt u veel geld besparen zonder stortkosten te betalen.

Cementfilm verwijderen en renovatie. Hoe breken en verwijderen aannemers beton?

Er zijn veel tools die aannemers van beton sloop kunnen gebruiken om beton te verwijderen. Hieronder staan ​​twee van de meest gebruikte apparaten:

Een graafmachine uitgerust met een hydraulische of pneumatische hamerhaak.

Een ander populair apparaat is een drilboor.

Meestal brengt de aannemer een graafmachine mee. Nadat beton is gebroken, wordt het in de afvalcontainer geladen en naar de stortplaats of naar de betonrecyclingfabriek getransporteerd.

Cementfilm verwijderen. Welk gereedschap is nodig voor het slopen van beton?

Er zijn verschillende manieren om beton te breken, maar als je een beginner bent, kan het kiezen van het juiste gereedschap voor de klus nogal overweldigend lijken. 

Hieronder vindt u een compilatie van twee goedkope tools die kunnen worden gebruikt om handmatig kleine stukken beton te slopen:

Voorhamer

Dit is een hulpmiddel voor het breken van beton voor de meeste doe-het-zelvers. De voorhamer van 12 pond lijkt misschien niet groot, maar hij kan veel doen.

Als het beton 4 inch dik is (heel gebruikelijk) of minder en het zich niet over een groot gebied verspreidt, probeer dan te sleeën voordat je zware machines leent.

Je zult snel ontdekken of je iets krachtigers nodig hebt.

Jack Hammer

De meeste gereedschappen vallen onder de term “drilboor”, wat in feite een kleine pneumatische hamer is (dwz aangedreven met lucht).

Deze gereedschappen – en de compressoren die ze aandrijven – zijn er in alle soorten en maten.

Zelfs boren zijn onderling uitwisselbaar (brede, smalle, spitse beitels, etc.).

Verwijder cementfilm.

Het bovengenoemde, evenals alle andere tools, kunnen worden geleend bij winkels zoals Atut Rental. Het bedrijf gebruikt zelf ook hoogwaardige vloeistoffen om gedroogd beton zoals BETOFF te verwijderen. Vergeet tijdens de huurperiode niet uw winkelcontactpersoon op de hoogte te brengen van uw project. Hij kan u zeker helpen bij het kiezen van het beste hulpmiddel voor de klus.

Naast de gereedschappen die nodig zijn om beton te breken, zijn andere veiligheids- en verwijderingsgereedschappen vereist, waaronder:

Veiligheidsuitrusting – omvat basisartikelen zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en stevige schoenen (bij voorkeur met een stalen neus). U zult de ventilator ook willen gebruiken om gevaarlijke inademing van cementstof tegen te gaan.

Plastic folie – een dunne laag plastic (6 mm dik polyethyleen werkt meestal goed) is perfect om stof buiten te houden en te voorkomen dat brokken beton rondvliegen.

Til beton op met een stok of een schop – als je geluk hebt en toegang hebt tot hulp, kun je een stok of ander stuk gereedschap, zoals een schop, gebruiken om betonplaten op te tillen terwijl de andere persoon beton aan het breken is. Dit maakt het werk veel gemakkelijker, aangezien de energie van elke slag wordt geabsorbeerd door de plaat en niet door de zand- en grindbodem.

Verwijder cementfilm. Kan het afgebroken beton worden gerecycled?

Verwijder cementfilm
Bouwmachine vervuild met beton

Ja. De meeste metrostations hebben een recyclingfaciliteit die beton binnenhaalt zonder het op te slaan.

Als u zelf beton breekt, is het huren van een afvalcontainer waarschijnlijk de beste keuze voor het recyclen / weggooien van beton.