Skip to main content

Tegelsluier verwijderen. Verwijder cementfilm van tegels

Tegelsluier verwijderen. Cementfilm van tegels verwijderen. Cementsluier is een slib dat achterblijft nadat de tegels zijn gelegd en afgedicht met cementmortel. Dit is een zeer dunne laag cementmortel die op tegels wordt aangebracht. Een cementen sluier kan nieuw gelegde tegels vernietigen. Helaas kan het verwijderen ervan ook moeilijk zijn.

Tegelsluier verwijderen. Wat heb je nodig?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van een cementsluier. Als u een cementfilmverwijderaar gebruikt, houd er dan rekening mee dat dit krachtige reinigingsmiddelen zijn. Dus wat moet je gebruiken?

 • veiligheidsbril 
 • Mondmasker / mondstuk 
 • werk handschoenen
 • Hydro spons
 • Scrubber 
 • Haze remover (zie hieronder)

Tegelsluier verwijderen. De juiste cementfilmverwijderaar 

Het is erg belangrijk om het juiste product te kopen. Het product dat cementfilm van tegels verwijdert, moet geschikt zijn voor de ondergrond. Integendeel, u riskeert schade aan de vloer of muur. Het is ook een enorme verspilling van tijd.

ProductGeschikt voor Boosprijs 
BETOFF-BIO betonverwijderaarGladde keramische tegels, stoeptegels en alle soorten natuursteen.Nee 
HG LimexRuwe tegeloppervlakken.Ja 
NiboKalksteenbodems, inclusief marmer.Nee 
Rolith RB1  Geschikt voor gevelsteen . Verbrande bakstenen, kalkzandsteen, mangaan, additieven, Westwald-klei en graveerstenen.Ja 

Gebruik nooit een zuurmiddel op een kalkstenen vloer! Zuren kunnen onherstelbare schade aanrichten. Test altijd eerst een oplosmiddel of reinigingsmiddel voor beton!

Tegelsluier verwijderen. Verwijder de cementfilm

Er zijn verschillende methoden om cementfilm te verwijderen. Niet alle technieken werken echter hetzelfde voor alle oppervlakken. Meestal geldt dat hoe langer het op de tegel zit, hoe moeilijker het is om de cementfilm te verwijderen. 

De juiste procedure voor het verwijderen van tegelsluier. Cementfilm van tegels verwijderen – snel en goedkoop. Verwijder de cementfilm van tegels met BETOFF-BIO. 

Gebruik van BETOFF-BIO cementfilmverwijderaar

 1. Voorbereiding: wees altijd voorzichtig. Cementfilmverwijderaars zijn meestal corrosief. Verzamel al het afval en bewaar het buiten het bereik van kinderen. Het enige preparaat dat niet corrosief is, is BETOFF-BIO.
 2. Verdunning: Als de cementsluier vers is, moet u het middel meestal verdunnen. Anders kan het de gewrichten aantasten. De exacte verhouding kan variëren. We raden je aan voorzichtig te zijn en met kleine concentraties te beginnen. 
 3. Toepassing: BETOFF-BIO aanbrengen met een spons of doek. Het product kan ook op het oppervlak worden gegoten. 
 4. Tijd: Afhankelijk van de ernst van het probleem, kunt u BETOFF-BIO 5 tot 10 minuten laten draaien.
 5. Schrobben: Zelf schrobben kan het beste beginnen met een zachte spons. Lukt dat niet, probeer dan een schrobborstel. Een schuursponsje kan alleen worden gebruikt als het absoluut noodzakelijk is. Bij voorkeur alleen op ruwe tegels. Gladde tegels kunnen worden bekrast. Schrob krachtig en maak kleine cirkels. Nu zou de cementsluier moeten verdwijnen.
 6. Spoelen: Spoel het product tenslotte af met warm water. Doe het twee keer om er zeker van te zijn dat het vuil en de vloeistof is verdwenen. Dit is belangrijk omdat er anders productresten aan de voeten kunnen blijven plakken.

Andere methodes:

 • Water: U kunt de sluier schrobben met lauw water en een doek. Wanneer de mortel vers is, moet erop worden gelet dat de voegen niet worden geschraapt. 
 • Zoutzuur: verdunde zoutzuuroplossing kan overtollig cement oplossen. Gevaar! Zoutzuur kan voegen en zelfs tegels beschadigen! 
 • Droge handdoeken: dit is tijdrovend en taai. Schrobben met een droge handdoek of oude krant kan echter effectief zijn. 
 • Raamkrassen: als niets werkt, kunt u een raamschraper proberen. Schraap de cementsluier eraf. Pas op dat u de tegels niet beschadigt.

Hoe voorkom je een cementsluier?

Tegelsluier verwijderen.
Tegels bijsnijden

Keramische tegels kunnen vóór het voegen worden afgedekt om een ​​cementsluier te voorkomen. Tegels die verlijmd moeten worden met cementmortel kunnen hiermee vervuild raken. U zult dan een doffe cementlaag op de tegels opmerken tijdens het drogen.

Afschrapen

Zodra de zuurdesem is opgedroogd, kunt u de tegels afnemen met een natte spons gedrenkt in warm water. In dit geval zijn sponzen voor tegels beter. Pas op dat u de voeg niet uit de voegen tussen de tegels verwijdert. Begin niet te vroeg met het schoonmaken van de tegels. Tip: Om dit te controleren, kunt u de voeg met uw vinger aanraken.

Afdichting

Een andere optie is om de tegels goed af te dichten voordat u gaat voegen. Gepolijste keramische tegels hebben veel onzichtbare poriën waarin cement zich kan hechten. Door deze tegels te impregneren voor het voegen, worden veel problemen voorkomen.

Tegelsluier verwijderen. BETOFF-BIO bij u thuis!

Onze innovatieve voorbereiding – BETOFF-BIO is veilig, effectief en snel. De samenstelling van BETOFF-BIO is plantaardig en heeft geen bijtende eigenschappen. Cementfilm op een milieuvriendelijke manier van tegels verwijderen. Het ruikt en heeft geen onaangename geur. BETOFF-BIO is veilig voor kunststof, hout, ramen, rubber, keramiek en vele andere ondergronden.

Met BETOFF-BIo is het verwijderen van cementfilm van tegels snel en goedkoop. Verwijder cementfilm van tegels met een geschikte cementfilmverwijderaar. Cementfilm moet worden verwijderd – Cementfilm voor eens en voor altijd van tegels laten verwijderen. Vertrouw op de innovaties van 2020!