Hoe verwijder je vetvlekken uit beton?

Verwijder vetvlekken.

Hoe verwijder je vetvlekken uit beton? Vetvlekken verwijderen met Betoff-Liquid of Betoff-Bio op plantenbasis. Beton, het basismateriaal voor de meeste trottoirs, opritten en binnenplaatsen, is alomtegenwoordig. Geen wonder dat beton vaak wordt blootgesteld aan vetvlekken van voedsel, voertuigen en andere bronnen.

Of de vetvlek nu op een terras in een buitenkeuken of op een grill zit, of op een oprit of trottoir, een goede reiniging en verwijdering van de vetvlek is belangrijk voor de esthetiek van betonnen oppervlakken. Dit helpt ook om harde oppervlakken zo lang mogelijk functioneel en schoon te houden.

Hoe eerder u een vetvlek op het beton opmerkt, hoe gemakkelijker deze te verwijderen is. Er zijn echter ook manieren om vetvlekken te verwijderen die al een onbekende tijd bestaan.

Of de vetvlekken op uw betonnen oppervlakken nu mild of zwaar zijn, plaatselijk of ondergedompeld, verwijderen is eenvoudig met de juiste producten.

Twee innovatieve formuleringen die onlangs erg populair zijn geworden vanwege hun effectiviteit, zullen hun waarde bewijzen voor lokale vetvlekken. Dergelijke middelen zijn BETOFF en BETOFF-BIO. BETOFF-Liquid is het meest effectief bij meer ingebedde vetvlekken, en deze gevoeliger vlekken kunnen moedig worden verwijderd met BETOFF-BIO-Liquid.

Verwijder vetvlekken. Hoe verwijder je smeervlekken van betonnen ondergronden? 

Het verwijderen van kleine vetvlekken op betonnen ondergronden is een zeer eenvoudige klus voor BETOFF-BIO-Fluid, die speciaal ontwikkeld is om vetlagen te verwijderen en tevens vuil van olie, vet, bandensporen en krassen te verwijderen.

BETOFF-BIO verdient aandacht vanwege zijn samenstelling. Deze reiniger bevat geen agressieve, bijtende zuren en andere oplosmiddelen die vaak worden gebruikt in andere industriële ontvetters, waardoor het een effectieve en milieuvriendelijke keuze is voor aannemers, huiseigenaren, eigenaren van onroerend goed en facility managers. 

Voordat u de reiniger / ontvetter aanbrengt, zijn er twee eenvoudige stappen die u moet voorbereiden. Zorg er allereerst voor dat mensen, voertuigen, eigendommen en andere oppervlakken naast het beton worden beschermd tegen productresten, spatten, dampen of windstoten.

BETOFF en BETOFF-BIO betonontvettervloeistoffen moeten worden gebruikt in geschikte weersomstandigheden. Zorg ervoor dat u het product aanbrengt bij temperaturen boven nul om schade aan het beton te voorkomen. Idealiter wordt het product aangebracht wanneer de oppervlaktetemperatuur hoger is dan 10 graden C. Als het betonoppervlak onlangs is blootgesteld aan temperaturen onder nul, wacht dan tot de zon het beton heeft opgewarmd voordat u het product aanbrengt.

BETOFF-BIO reiniger / ontvetter kan worden aangebracht met een kwast, een dweil, een lagedrukspuit of een hogedrukreiniger. Als u een hogedrukreiniger gebruikt, stelt u de druk in tussen 400 psi en 1000 psi. Een debiet van 22 liter per minuut is ook ideaal.

Hoe verwijder je vetvlekken uit beton?
Hoe verwijder je vetvlekken uit beton? Betoff-Bio!

BETOFF reiniger / ontvetter wordt verdund met water en de mate van verdunning is afhankelijk van de mate van vervuiling. Gebruik bij sterke vervuiling 1 deel reiniger / ontvetter voor 4 delen vers water. Voor mildere vlekken 1 deel reiniger verdunnen met maximaal 200 delen vers water. Raadpleeg het productblad voor meer informatie en instructies.

Vervolgens kunt u de verdunde oplossing royaal op de vetvlek aanbrengen. Als het product 1-3 minuten op het oppervlak blijft, breng de oplossing dan opnieuw aan en schrob krachtig. Spoel tot slot het oppervlak af met water om alle resterende wasmiddelresten te verwijderen.

Hoe verwijder je vetvlekken uit beton?

Voor diepere, ondergedompelde vetvlekken op betonnen terrassen, trottoirs of opritten kan het nodig zijn om een ​​speciale afdekking aan te brengen.

Omdat de folie zich in de ondergrond mengt en vervolgens de vlek eruit trekt terwijl deze droogt, is het het beste om ervoor te zorgen dat de vlek en het oppervlak droog zijn voordat u de folie aanbrengt. Het begin van het droge oppervlak optimaliseert het absorptievermogen van de gekleurde ondergrond en de effectiviteit van de wikkelingen.

Inpakproducten worden vaak beschreven met de consistentie van pannenkoekenbeslag dat rechtstreeks op de vetplekken wordt gegoten. Als de wikkel vervolgens droogt, wordt het vuil uit het beton getrokken. Als de envelop helemaal droog is, veegt u hem gewoon op en gooit u hem weg.

Het komt vaak voor dat na het verwijderen van het kompres het met vet verontreinigde oppervlak moet worden afgespoeld met een vloeistof om vetvlekken uit het beton te verwijderen. Een olie- en vetvlekverwijderaar zoals BETOFF of BETOFF-BIO is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken, omdat er geen extra apparatuur, vulling, plakband of plastic coating nodig is. Giet gewoon de vloeistof op de vetvlek en was het daarna af met de vloeistof. De uiteindelijke keuze tussen het kompres en de vloeistof is natuurlijk aan jou.

In de meeste gevallen zal een enkele toepassing van een ontvetter om olie en vet te verwijderen ingesloten vetvlekken uit het beton verwijderen. Sommige ernstige vetvlekken op beton moeten echter mogelijk verder worden aangebracht.

Houd er rekening mee dat als de enveloppen uitdrogen, ze zullen barsten. Het is volkomen normaal. Het netwerk van scheuren overal in de behuizing is een signaal dat deze helemaal droog is. Het is veilig om een ​​bezem of borstel met harde haren en een blik te gebruiken om de gedroogde omslag schoon te maken. Zoals hierboven vermeld, zult u de vlek waarschijnlijk moeten behandelen met een van onze BETOFF of BETOFF-BIO-vloeistoffen. Alleen dergelijke vloeistoffen garanderen dat het beton in een relatieve orde wordt gebracht.

Voor vlekken kleiner dan 2 vierkante meter vettig beton is 1 liter BETOFF vloeistof voldoende. Het product is ook verkrijgbaar in een formaat van 20 liter, waarmee tot 40 vierkante meter kan worden gereinigd. Natuurlijk is elke plek anders. Soms komt het voor dat 1 liter vloeistof voldoende is voor tien vierkante meter.

BETOFF reiniger / ontvetter BETOFF en BETOFF-BIO betonvoet vlekverwijderaar worden verkocht op onze website betoff.nl. Bent u op zoek naar professioneel advies over het verwijderen van vet- of olievlekken uit beton, bel ons dan op 0151 – 41875667. Wij wachten op uw telefoontje!