Skip to main content

Hoe grout te reinigen

Grout. Het reinigen van voegen kan een buitengewoon moeilijke en zware taak zijn. Je besteedt uren aan het schrobben van specie om te zien hoe het binnen een maand of twee weer vuil wordt. Het gewricht is erg poreus, dus alles wat met het gewricht in aanraking komt, wordt er direct door opgenomen. Vlekken op voegmiddel verschijnen onmiddellijk. Dit maakt het reinigen van de voeg onmogelijk omdat het vuil diep in de voeg doordringt en niet alleen op het oppervlak van de voeg. De eerste oplossing voor vuile, verkleurde voegen is het regelmatig reinigen van voegen. Wanneer je de vloer gaat wassen, wordt de dweilvloeistof direct opgenomen door de poreuze voeg. Hoe vaker u de vloer wast, hoe vuiler en donkerder de voeg wordt. Vuil water uit de emmer maakt de voeg donkerder elke keer dat de vloer wordt gewassen. Maar er zijn oplossingen voor vuile, verkleurde voeg!

1. Verwijder de oude mortel en vervang deze door een nieuwe mortel. 

  1. De voegen reinigen met stoom of sterke chemicaliën. 
  2. Professionele voegafdichting 

Grout. Verwijderen en vervangen van gewrichten

Het volledig verwijderen van de voeg is een tactiek die door sommige huiseigenaren en bedrijven wordt gebruikt. Dit proces is extreem vies, stoffig, duur en duurt dagen tot enkele weken. Dit proces moet met de grootst mogelijke perfectie en precisie worden uitgevoerd om barsten of afbrokkelen van tegels te voorkomen. Het hele proces van het verwijderen van de oude mortel en het plaatsen van de nieuwe mortel kan enkele weken duren.

Grout. Voegen reinigen met een stoomreiniger

Stoomreiniging van voegen is de laatste jaren een zeer populaire methode geworden. Het reinigen van grout met deze methode is effectief voor het verwijderen van oppervlaktevuil, maar niet voor vlekken en verkleuring diep in de mortel. Alleen stoomreiniging kan slechts een klein deel van de vlekken en bacteriën verwijderen. Helaas kan stoomreinigende voegmortel zowel tegels als voegmortel beschadigen. Hogedrukreinigers en roterende machines vernietigen voegmortel door voeglagen te verwijderen en water onder de tegels te duwen. Na verloop van tijd zullen gewrichten beginnen te vernietigen, breken en uiteindelijk afbrokkelen. Wanneer de voeg begint te breken, verzamelt zich water onder de tegel, waardoor de tegel kan losraken, barsten en buigen.

Grout. Rapport van de keramische tegels en steen van de Arizona Association

Stoomreiniging is de verkeerde techniek (methode) voor het reinigen van voegen omdat:

  • Stoomreiniging kan te hard zijn voor voegmortel die minder dan 1 jaar oud is
  •  De stoom kan aanzienlijke schade aan het gewricht veroorzaken. 
  • De meeste voegenmakers kunnen niet garanderen dat de mortel is gestoomd.

Stoomreinigers zijn ongeschikte voegenreinigers omdat: 

  • de gebruikte chemicaliën zijn te sterk voor nieuw aangelegde voegen, 
  • de chemicaliën kunnen pigmenten extraheren die de kleur van het gewricht kunnen veranderen, 
  • sterke chemicaliën kunnen het gewricht binnendringen, waardoor het nog poreuzer wordt.

Kleurrijke mortierlijnen

Grout.
Grout.

Afdichtingsmortel is de meest effectieve en efficiënte techniek om uitstekende, vlekvrije voegen te verkrijgen. Het proces begint met het gebruik van een mild schoonmaakmiddel dat alle vuil en bacteriën van het oppervlak verwijdert. Na het schoonmaken. Op de voegen wordt een gekleurde kit aangebracht, die gaten en scheuren opvult die de poreusheid van de voegen veroorzaken. Betoff Line + kan worden aangepast aan elke tint of kleur. De klant heeft de keuze om terug te gaan naar de originele kleur of om de kleur van de voeg volledig te veranderen, zodat deze bij de vloertegels of het interieur van de kamer past. Na gebruik van Betoff Line + zijn de lijnen permanent beschermd tegen vlekken, bacteriën en verkleuring. Het proces van kleurverzegeling gebeurt meestal in 1 dag en veroorzaakt geen stof. Als de Betoff Line + technici klaar zijn, kun je normaal over het oppervlak lopen. Het voegafdichtingsproces met BetoffLine + is een garantie tegen scheurvorming, afschilfering en afbladderen van de voegen. Het gebruik van Betoff Line + garandeert levenslang perfecte, vlekvrije verbindingen! Als u genoeg heeft van vuile, verkleurde voeg die de uitstraling van uw tegelvloer bederft, bel ons dan vandaag nog!