Skip to main content

Hoe cementmortel uit een buis verwijderen?

Hoe cementmortel uit een buis verwijderen?

Hoe onwaarschijnlijk het ook mag lijken, er kunnen betonnen verstoppingen in afvoersystemen voorkomen! Hoewel dit niet de meest voorkomende verstopping is die we ontdekken bij het inspecteren van regenpijpen, komt het toch vaak genoeg voor dat we onze klanten passende herstelmaatregelen moeten bieden.

– Hoe is dat beton daar überhaupt terechtgekomen?

Wanneer een aannemer klaar is met het leggen van keramische tegels in een badkamer, wordt het overtollige beton eenvoudigweg door de afvoer gespoeld omdat de juiste procedures voor het verwijderen van beton niet worden gevolgd. Beton en mortel (specie) worden in het toilet of de badkuip gegoten. De uitvoerder verdwijnt na het tegelwerk en na enige tijd merk je dat de rioolbuizen verstopt zijn.

Betonverstopping in de leiding kan ernstige verstoppingen veroorzaken.

Nu je weet dat er beton in de leidingen zit, hoe kom je er vanaf?

Verschillende manieren om leidingen te ontstoppen

Loodgieters proberen vaak beton te verwijderen met een hogedrukwaterstraal; deze methode kan effectief zijn als het beton niet is uitgehard. Maar als het beton uithardt, kan het voor deze strategie te laat zijn.

Een aanvullende techniek die kan helpen bij het afbreken van kleine afzettingen van verhard beton is het gebruik van een mechanische paling of boor. Het kan echter te moeilijk zijn om grotere hoeveelheden beton te doorbreken. Bovendien brengt de ongecontroleerde rotatie van de snijkop het risico met zich mee dat de PVC-buis breekt.

Met een snijrobot kunnen veel lastige betonvlekken worden gesneden, gereinigd of geboord.

Een robotmaaier is een zeer krachtig hulpmiddel dat vanaf een inspectiepunt toegang kan krijgen tot schade zonder dat er graafwerkzaamheden nodig zijn. De robot wordt geleverd met een flexibele slang en een boorkop met daaraan een camera.

Dankzij de aangesloten camera kunnen we nauwkeurig opereren, waardoor we kunnen zien hoeveel beton (of andere obstakels) er is.

Deze methode heeft echter nadelen: het is gemakkelijk om te plotseling te bewegen en de buis te beschadigen. Ook horen we meningen dat de robot te zwak was voor heel dik beton. Wij worden vaak gebeld door klanten die, na het controleren van bovenstaande methoden, geadviseerd werd om BETOFF vloeistof te gebruiken. Veel loodgieters kennen ons product al goed omdat ze het vaak gebruiken en het aanbevelen aan hun collega’s.

Vloeistof voor het verwijderen van cementmortel uit PVC-buizen

Onze innovatieve vloeistof voor het verwijderen van uitgedroogd beton werkt niet alleen op machines en gereedschappen, maar ook op PVC-buizen. Giet gewoon het concentraat in de pijp, wacht ongeveer 2-3 uur en laat een grote hoeveelheid water door de pijp lopen. De effectiviteit van de vloeistof wordt ondersteund door uitgebreide ervaring. Onze vloeistoffen worden door veel bedrijven uit heel Europa als de beste erkend. Ze worden niet alleen gebruikt door eigenaren van bouwbedrijven of verhuurbedrijven van bouwmachines, maar ook door loodgietersbedrijven.

Heeft u een probleem met een PVC-leiding die verstopt is met beton- of cementmortel? Gebruik Betoff vloeistof (concentraat) en het probleem is opgelost!

Hoe cementmortel uit een buis verwijderen?