Skip to main content

Cementvlekken. Droge mortel kan worden verwijderd met Betoff-Bio

Cementvlekken. Betoff-Bio kan in het huishouden voor veel taken worden gebruikt als huishoud- en schoonmaakmiddel. Het hoge zuurgehalte lost ook gedroogde mortel op en helpt deze te verwijderen. De drank mag alleen worden gebruikt op verzegelde oppervlakken zoals geglazuurde keramische tegels. Er verschijnen vlekken op open en poreuze steen.

Cementvlekken. Zuur lost bindmiddelen op

Cola heeft een hoog zuurgehalte dat de bindkracht van cement en kalk in mortel oplost. Om de mortel voor de tegel te verwijderen, volstaat het de mortelresten grondig te “baden”. Verschillende soorten dranken hebben verschillende sterktes, maar alle varianten hebben de basiseigenschap.

  • Lees ook – Mortel en sluier van stenen verwijderen
  • Lees ook – mortel kan in vijf stappen worden gepleisterd
  • Bekijk het ook – Mortel en sluier van verzegelde tegels verwijderen

Cola is minder geschikt voor het verwijderen van een sluier mortel. Fysiek lost het ook de strepen op oppervlakken op. Tegelijkertijd leidt het hoge suikergehalte tot nieuwe vervuiling, die vervolgens met een vergelijkbare inspanning moet worden verwijderd.

Cementvlekken. Nieuwe vervuiling op natuursteen

Verzegelde stenen oppervlakken zoals geglazuurde keramische tegels zijn een voorwaarde voor het gebruik van Cola als reinigingsmiddel. Wanneer mortel wordt verwijderd uit stenen met open poriën , geeft Cola vlekken op de oppervlakken dankzij twee eigenschappen:

  • De kleuradditieven in de drank nestelen zich in de poriën en op het oppervlak
  • De aanwezige suiker verstopt de poriën, verstopt ze en maakt ze plakkerig

Toepassing van Betoff-Bio

Cementvlekken.
Innovatieve vloeistof voor het verwijderen van cementvuil

Om een ​​oplossend effect op De Mortel en de mortelresten te bereiken, moet Cola zo lang mogelijk inwerken op de opgedroogde brokken en korsten. Dit effect kan worden gecreëerd door een gedrenkte doek die op de mortelresten wordt gelegd en indien nodig herhaaldelijk wordt geweekt.

Het is ook mogelijk om een ​​soort “nest” te bouwen rond een restant van mortel en deze te vullen met cola. Om dit te doen, wordt een doek of doek in een worstvormige kraal gedraaid en als rundvlees rond de vijzel gelegd. Het interieur is gevuld met Betoff-Bio en meerdere keren opnieuw gevuld, afhankelijk van de verdampings- en infiltratiesnelheid.

Na een inwerktijd tussen 15 en 30 minuten kan de losgemaakte mortel met een spatel worden opgetild.

TIPS EN TRUCS

Test de effecten van cola op een van uw mortelresten. Er zijn kant-en-klare mortels met aggregaten die niet door cola kunnen worden verwijderd.