Skip to main content

Cementsluier verwijderen van keramische tegels

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Een sluier van cement geeft tegels en vloerplaten een lelijke grijze zweem. Lees hier wat je eraan kunt doen.

 • Welke technieken zijn er?
 • Productaanbevelingen
 • Gebruiksaanwijzing: Cementsluier verwijderen in 3 stappen
 • Mogelijke problemen & oplossingen
 • FAQ

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Welke methodes bestaan ​​er?

Verwijderen van cementsluier met speciale reinigingsmiddelen

Het is niet ongebruikelijk dat er een lelijke grijze waas achterblijft na het leggen van tegels of vloerplaten. Cementresten uit de voeg dragen bij aan de mistige uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden om de cementresten te verwijderen. Het gebruik van een speciale cementfilmverwijderaar die de vlek gemakkelijk kan verwijderen, staat bovenaan de lijst.

Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal van de vloer. Speciale reinigers kunnen agressieve bestanddelen bevatten die gevoelige natuursteentegels kunnen aantasten. Afhankelijk van het reinigingsmiddel hoeft het product, maar kort in te werken om de cementresten effectief van de vloerbedekking te verwijderen.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels
BETOFF-BIO innovatief, effectief en veilig!

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Verwijder cementresten met de innovatieve BETOFF-BIO-vloeistof.

Het is de enige vloeistof op de markt die geen agressieve en bijtende ingrediënten bevat. BETOFF-BIO
is een plantaardig mengsel dat snel en veilig cementvuil van elk oppervlak verwijdert. Zelfs natuursteentegels zijn veilig. Onze innovatieve BETOFF-BIO-vloeistof is veilig voor keramische tegels, natuursteen, kunststof, rubber, glas en zelfs zink.
Huismiddeltjes kunnen een goede oplossing zijn. Maar ook hier moet aandacht worden besteed aan de zuurgraad, die sommige oppervlakken kan aantasten. BETOFF-BIO is een bijzonder goede manier om cement te vertroebelen. Het wordt gebruikt door de grootste bouwbedrijven, schoonmaakbedrijven na verbouwingen en afbouw, maar ook door bedrijven die bouwmaterieel verhuren.

Het enige wat u hoeft te doen is de BETOFF-BIO-vloeistof ongeveer 15 minuten op het met cement besmeurde oppervlak te laten inwerken en vervolgens met water en een dweil af te nemen om de resten te verwijderen.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Het is mogelijk om cementsluier te verwijderen met een stoomreiniger.

Het gebruik van elektronische apparaten is een derde optie. Stoomreinigers zijn ideaal om de nevel te verwijderen, maar zijn duur in aanschaf en niet in elke hobbywerkplaats, garage etc. verkrijgbaar. Als een waas grotere delen van de vloer aantast, kan het de moeite waard zijn om een ​​paar uur een stoomreiniger te huren bij een bouwmarkt.

Naast een snellere uitvoering zorgt deze werkwijze er ook voor dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische en zure speciaalreinigers. De stoom lost zelfs hardnekkig vuil op zonder toevoegingen. Stoomreinigers zijn een goede keuze voor bijpassende tegels of vloerplaten, omdat ze gevoelige natuurstenen niet aantasten.

Productaanbevelingen

Verwijdering van cementreinigers met speciale reinigingsmiddelen
Cementresten kunt u het beste verwijderen met een cementrestenverwijderaar. Let er bij het kiezen op of het product zure ingrediënten bevat, aangezien hiervoor geen natuursteen mag worden gebruikt. Daarnaast moet u rekening houden met de producthoeveelheid per verpakking en de toepassingsinstructies van de fabrikant.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Productaanbevelingen

Verwijdering van cementreinigers met speciale reinigingsmiddelen
Cementresten verwijdert u het best met een cementresten verwijderaar. Let er bij de keuze op of het product zure ingrediënten bevat, want natuursteen mag hiervoor niet gebruikt worden (alleen BETOFF-BIO liquid is geschikt om cementvuil van steen te verwijderen). BETOFF-BIO liquid bevat geen bijtende zuren en is veilig voor verschillende delicate oppervlakken. Bovendien moet rekening worden gehouden met de hoeveelheid product in de verpakking en de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

BETOFF-concentraat is ook een goede vloeistof voor het verwijderen van cementaanslag.

Deze cementsluierverwijderaar verwijdert effectief grijze waas en kalkresten doordat het zure ingrediënten bevat. Daarom is het niet geschikt voor natuursteen. Door het gebruik van dit speciale reinigingsmiddel worden tegeloppervlakken hygiënisch schoon en glashelder. Het gebruik duurt slechts enkele minuten. In elke verpakking zit een liter product, genoeg voor ongeveer 12,5 m2 ruimte.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels
BETOFF concentraat is de sterkste vloeistof op de markt die cementvuil snel en gemakkelijk verwijdert!

Materialen

 • Cementresten verwijderen in drie stappen
 • Verwijderen van cementfilm met lauwwarm water

Hulpmiddelen

 • Beschermende kleding,
 • Inclusief ademhalingsbescherming,
 • Bril en handschoenen
 • Schrobbers of borstels
 • Rubber

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Werkvoorbereiding

Enige voorbereiding is belangrijk voordat u begint met het verwijderen van de cementfilm. Naast voldoende droogtijd voor de voegen is het ook noodzakelijk om de tegels of vloerpanelen eerst schoon te maken.

Pas nadat De Mortel van de tegelvoegen voldoende lang is opgedroogd, mag een cementrestenverwijderaar worden gebruikt (€ 32,80 betoff.nl). Als de lijm niet is uitgehard op het moment van de speciale reiniging, bestaat de kans op beschadiging van de voegen. Wacht ongeveer een week totdat de voeg en de tegelvoegen goed zijn uitgehard.

Het schoonmaken van de tegels. Vervolgens maak je de tegels of vloerplaten grof schoon om stof en vuil van de bouwplaats te verwijderen. Deze stap maakt het gemakkelijker om grijze waas te verwijderen omdat je beter kunt zien wat cement is en wat “gewoon” normale vuilophoping is.

Deze stap is om schade te voorkomen. Als op natuurlijke tegels met kalk (zoals kalksteen en basaltsteen) zure cementrestenverwijderaars of huishoudelijke producten worden gebruikt, zal het oppervlak vergaan en zal er aanzienlijke schade ontstaan.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Reinig met reinigingsmiddelen

Als de tegels of platen niet van natuursteen zijn, is het mogelijk om de speciale reiniger volgens de instructies van de fabrikant te verdunnen en op het oppervlak aan te brengen. Draag tijdens deze stap beschermende kleding om uzelf tegen de chemische stoffen te beschermen. Laat het reinigingsmiddel even intrekken alvorens af te werken met een borstel of schrobber. Spoel het gebied vervolgens af met warm water.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels. Het is belangrijk om het materiaal van de platen of tegels te bepalen.

Het is belangrijk om het materiaal van de stenen platen of tegels te kennen. Als ze gewoon zoekgeraakt zijn, is de informatie er meestal nog steeds.

Potentiële problemen en oplossingen

Als het gaat om het verwijderen van hardnekkige cementvlekken, kunnen ze hardnekkig zijn. Probeer in deze situaties een dikke borstel te gebruiken om kracht toe te voegen. Als het tegelmateriaal niet te delicaat is, kan het ook helpen om het wasmiddel volledig te gebruiken, onthoud dat een liter voldoende is voor ongeveer 12,5 m².

Hoewel u een professionele tegelzetter bent, kunt u nog steeds de cementsluier gebruiken.
Als uw tegels zijn gelegd door een professionele tegelzetter, mogen er geen cementresten achterblijven. Als dit inderdaad het geval is, heeft u de mogelijkheid om een ​​melding van gebreken in te dienen bij het bedrijf. Het verwijderen van cementresten is onderdeel van de algemene en eindschoonmaak en valt dus onder de verantwoordelijkheid van de tegelzetter.

Bekijk ook onze andere artikelen: