Skip to main content

Cementsluier van raam verwijderen

Cementsluier van raam verwijderen. Hoe gedroogd beton van ramen te verwijderen

Cementsluier van raam verwijderen. Hieronder vindt u alles over cementfilmverwijderaar en huismiddeltjes voor het verwijderen van cementfilm van ramen en tegels. Of u nu een huis renoveert of bouwt, ramen die zich in de buurt van nieuwbouw bevinden, moeten worden afgedekt om ze te beschermen tegen betonnen gordijn en ander vuil. Het kan buitengewoon moeilijk zijn om betonnen strepen van glas te verwijderen, maar het is vooral moeilijk wanneer de vlek de tijd heeft om uit te harden. Er zijn twee manieren om betonnen sluiers van ramen te reinigen. De gebruikte methode hangt af van het feit of het beton vers en nog niet uitgehard is of dat het op glas al uitgedroogd is.

Cementsluier van raam verwijderen. Natte of verse cementfilm

Spuit ramen af ​​om de meeste natte of losse betonresten te verwijderen. Dit verzacht ook hardnekkige en grote sluiers en maakt ze gemakkelijker af te vegen.

Dompel de spons in het schone water. Wrijf het losse en verzachte beton van het glas.

Spuit het raam in met een glasreiniger en droog het raam af met keukenpapier.

Oude of verharde betonnen sluier

Vul een fles met de verstuiver met water en meng ongeveer 2 tot 3 druppels afwasmiddelzeep. Spat de schijf uit om deze te smeren en krassen te voorkomen.

Blijf zeep en water op het raam sproeien om het nat te maken en gebruik een plastic spatel om het zachte beton van het raam te schrapen.

Spoel het raam af met schoon water uit de slang of sproeier. Veeg eventuele resten van het beton.

Als de oplossing van zeep en water het beton er niet gemakkelijk afveegt, maak het glas dan opnieuw nat met de tuinslang.

Breng de zuurvrije betonverwijderaar aan op het glas volgens de instructies op het etiket. Sommige verwijderaars zijn spuitbussen die rechtstreeks op het raam worden gespoten. Anderen moeten worden verdund met water en vervolgens worden gesproeid en op het glas worden gewreven. Zorg ervoor dat de betonverwijderaar die u gebruikt een label heeft waarop staat dat deze op glas kan worden gebruikt.

Verwijderen van cementresten. Hoe verwijder je een cementsluier? Moet u cementfilm chemisch of met huismiddeltjes van ramen verwijderen? Of iets anders? Hoe verwijder je cementfilm zonder enige schade achter te laten? Verwijder cementsluier – voor eens en voor altijd. De cementsluier kan heel snel worden verwijderd. Het verwijderen van cementfilm is eigenlijk de eindschoonmaak na een renovatie. Om cementfilm heel snel te verwijderen, heeft u alleen een goede voorbereiding nodig die cementfilm van tegels en ramen verwijdert. 

Cementsluier van raam verwijderen.

Laat de cementverwijderaar op glas gedurende de door de fabrikant aanbevolen tijd, maar laat het glas niet drogen. Bevochtig het met waternevel zodat het oplosmiddel en beton tijdens het wachten niet uitdrogen.

Wrijf het verzachte beton op het raam met een spons. Veeg hardnekkige sluiers af met de plastic spatel of voorzichtig met een borstel met zacht paardenhaar.

Gebruik de tuinslang om het raam door te spoelen. Gebruik bij werkzaamheden aan de buitenkant het oppervlak dat bij de spuitmachine is geleverd of de vochtige spons.

Nadat u al het beton heeft verwijderd, besproeit u het raam met de glasreiniger en veegt u het af met papieren handdoeken.

Lijst met dingen die u nodig heeft:

 • Tuinslang
 • spons
 • emmer
 • Glasreinigers
 • Papieren handdoeken
 • Afwasmiddel
 • water
 • Sproeier
 • Plastic spatel
 • Middelen voor het verwijderen van beton
 • Borstel met zachte haardraad

De beste oplossing voor het verwijderen van het droge beton van ramen is het gebruik van de innovatieve Betoff-Bio vloeistof. Deze betrouwbare cementfilmverwijderaar is gebaseerd op een plant die vriendelijk is voor ondergronden zoals: glas, metaal, verf, aluminium, kunststof en hout. De innovatie van 2020 heeft al zijn weg gevonden naar duizenden Duitse huishoudens. De vloeistof kan worden gekocht op betoff.nl.

Cementsluier van raam verwijderen
De vrouw verwijdert cementvuil met de Betoff-BIO-vloeistof

Waarschuwing:

Gebruik nooit staalwol of scherpe voorwerpen zoals scheermesjes of metalen spatels om beton van glas te verwijderen. Deze kunnen het glasoppervlak permanent beschadigen. Reinig glas niet in direct zonlicht. Hierdoor kan de reinigingsoplossing uitdrogen en krassen op het oppervlak veroorzaken.