Skip to main content

Cementfilm van tegels verwijderen.

Hoe worden cementtegels schoongemaakt en verzorgd?

Cementfilm van tegels verwijderen. Hoe u de cementtegels van tegels verwijdert, leggen we in dit artikel uit. Cementresten van F werden verwijderd. Cementtegels zijn momenteel een van de meest populaire stoffen op de markt. Ze inspireren met veel mooie patronen en kleuren en imponeren met een bijna ongeëvenaarde duurzaamheid en levensduur. Van vloeren tot muren, cementtegels hebben veel voordelen die beter presteren dan zowel keramische tegels als hardhouten vloeren.

Hoewel cementtegels al vele jaren hebben bewezen te leven, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt en af ​​en toe tegelspecifiek onderhoud ondergaan om ze sterk en mooi te houden. Volg onze praktische gids over het schoonmaken en onderhouden van cementtegels om ervoor te zorgen dat uw tegels er lang uit blijven zien en hun oorspronkelijke vorm behouden zonder dat ze vervagen, krassen of barsten.

Cementfilm van tegels verwijderen. Onderhoudsinstructies

Cementtegels zijn gemakkelijk te onderhouden, maar hebben een elementaire reiniging en verzorging nodig om hun schoonheid en de charme van het handgemaakte product te behouden. Allereerst is het regelmatig wassen van cementtegels met schoon water en een neutraal reinigingsmiddel aan de orde van de dag.

Om de cementtegels er ideaal uit te laten zien, moet u ervoor zorgen dat er geen vloeistof op het tegeloppervlak terechtkomt. Verwijder de gemorste vloeistof onmiddellijk en droog de cementtegels volledig af met een schone doek om vlekken en blijvende schade te voorkomen. Aangezien cementachtig marmer en andere natuurstenen poreus zijn en gemakkelijk vloeistoffen absorberen zoals wijn, koolzuurhoudende dranken, azijn en zelfs water dat zich in de loop van de tijd kan ophopen, kan het gemakkelijk vlekken op tegels maken.

Een van de gemakkelijkste manieren om cementtegels te onderhouden, is door matten te leggen bij de ingang om schade door zware schoenen en slijtage tegen te gaan.

Cementtegels in gebieden met veel verkeer of buitenshuis moeten mogelijk vaker worden gerenoveerd om ze glanzend te houden. Net als natuursteen kunnen cementtegels worden verwerkt met fijnkorrelig (bijv. Korrel 600) schuurpapier voor droog of nat schuren, om de toplaag te verwijderen en de verse pigmentlaag onder het oppervlak zichtbaar te maken.

Cementfilm van tegels verwijderen. schoonmaak

Cementtegels zijn gemaakt om lang mee te gaan en hun glans te behouden, op voorwaarde dat ze goed worden verzorgd. Volg de onderstaande instructies om de vloeistoffen die op cementtegels zijn gemorst op te ruimen:

 • Veeg cementtegels dagelijks om vuil en puin te verwijderen,
 • Cementtegels moeten wekelijks of maandelijks worden gewassen met water en milde zeep met een neutrale pH-waarde om opgedroogde resten te bufferen voordat deze beginnen te bezinken en vlekken krijgen,
 • Breng nooit zure reinigingsmiddelen of bleekmiddel aan op cementtegels, aangezien deze de waterdichtheid kunnen wegvegen en het tegeloppervlak kunnen beschadigen,
 • Gebruik geen wasmiddelen, deze kunnen residu achterlaten op tegels die moeilijk schoon te maken zijn en vuil en puin aantrekken.

Cementfilm van tegels verwijderen. Vlekverwijdering

Cementfilm van tegels verwijderen.
Hoe moet ik cementsluier verwijderen van tegels?

Verzegelde cementtegels kunnen ook vlekken krijgen als de gemorste vloeistoffen niet onmiddellijk en correct worden verwijderd. Typische vlekken worden veroorzaakt door: wijn, koffie, saladedressings, sauzen en zelfs water als ze op het tegeloppervlak blijven liggen en zich opstapelen.

In de regel zijn vlekken onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Organische stof: eten, drinken, cosmetica, planten en bloed
 • Natuurlijk voorkomende stoffen: schimmel, schimmel en algen
 • Mortelresten
 • Anorganische vlekken: roest en vlekken gemaakt van verschillende metalen
 • Op olie gebaseerd: populaire eetbare oliën, lichaamsvetten en oliën
 • Kleuren en inkten

Hieronder volgen de meest aanbevolen methoden om verschillende soorten vlekken van cementtegels te verwijderen. Velen van hen kunnen worden schoongemaakt met een universeel wasmiddel. Diep doorgedrongen vlekken kunnen niet met een algemeen reinigingsmiddel worden verwijderd. Probeer de onderstaande suggesties als het universele wasmiddel niet werkt. Vermijd het gebruik van zuren zoals bleekmiddel, azijn en citruszeep om vlekken te verwijderen, omdat deze de waterdichtheid kunnen doen afwijken en het tegeloppervlak kunnen beschadigen.

Organische vlekken (eten, drinken en lichaamsvloeistoffen)

 • Coating met waterstofperoxide (om een ​​dikke pasta te maken voor vlekverwijdering, mengt u het geurloze kinderpoeder of talkpoeder met 40% waterstofperoxide. Week de absorberende stof, zoals papier of katoen, in de speciale coating en plaats deze bovenop de Zodat de vlek wordt geabsorbeerd; verwijder hem dan),
 • Fijn nat schuurpapier (korrel 600) met een grote hoeveelheid water en een schone doek om water af te vegen terwijl u werkt.

Natuurlijk voorkomende vlekken (schimmel en schimmel)

 • Vloeibare oplossing voor coatings (identiek aan hierboven),
 • Borstel voor wrijven of fijn nat of droog schuurpapier (identiek aan hierboven).

Mortelresten

 • Schoon water en een zachte borstel van paardenhaar,
 • Fijn nat schuurpapier (zelfde als hierboven)

Anorganische vlekken (roest en vlekken van verschillende soorten metaal)

 • Vloeibare oplossing voor coatings (identiek aan hierboven),
 • In het meest extreme geval (de uitzondering op de zuurregel): oxaalzuur, de zure stof die specifiek combineert met metaalionen en sterke roestvlekken kan verwijderen. Gebruik oxaalzuur zelf als poeder of gemengd met water. Bevochtig de vlek en breng het zuur met cirkelvormige bewegingen op de vlek aan. Spoel om eventuele zuurresten te verwijderen. Het kan nodig zijn om tegels die zijn schoongemaakt met oxaalzuur opnieuw te verzegelen.

Inktvlekken

 • Vloeibare coating voor beton
 • Waterstofperoxide 35% voor lichte kleuren
 • Verdunner voor aceton of vernis voor donkere kleuren 

Olievlekken

 • poetsvrouw
 • Mineralen.

Als u niet tevreden bent met het resultaat van uw inspanningen om vlekken te verwijderen, kunt u altijd terugvallen op een veilig alternatief, namelijk BETOFF-BIO liquids, die u kunt vinden en bestellen op betoff.de

Opnieuw verzegelen van cementtegels

De meeste cementtegels moeten regelmatig waterdicht worden gemaakt (vaak om de 2-3 jaar). Omdat er meerdere stukjes informatie zijn over verschillende zeehondenjagers, zullen we dit onderwerp in de volgende post behandelen.

Heeft u vragen over het verwijderen van cementsluiers, neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt u graag verder met al uw vragen over het verwijderen van cementfilm van tegels. Ook bij vragen als: Hoe verwijder je oude tegels zonder de ondergrond te beschadigen? Hoe verwijder je cementfilm van tegels? Hoe maak ik cementsluiers op tegels schoon? Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het verwijderen van cementfilm, neem dan gerust contact met ons op.