Skip to main content

Beton verwijderen. Tips voor het verwijderen van verkleuring

Verwijderen van verkleuring. Intens zonlicht kan bruine verkleuringen op het betonoppervlak achterlaten. Dit ongewenste effect op het betonoppervlak kan echter worden verminderd of zelfs geëlimineerd.

De bruine verkleuring op het betonoppervlak treedt op na het verwijderen van de bekisting. Bij gebruik van fenolhars triplex is verkleuring zeer waarschijnlijk omdat het triplex niet UV-bestendig is. Goed nieuws: u kunt het ongewenste effect verminderen of zelfs elimineren.

Verwijderen van verkleuring. Situatie 1. I U gebruikt multiplex van fenolhars en wilt verkleuring verminderen

# 1 Verminder de blootstelling van de fenolharscoating aan UV-straling. Ze moeten het triplex beschermen tegen fel zonlicht en het rechtop houden.

# 2 Pas op voor morsen 

Houd bekisting schoon. Verwijder voor gebruik vuil, roest, vingerafdrukken enz. Van het oppervlak van triplex.

# 3 bouwcycli

Maak de trekstangen in elk element los. Anders loop je het risico dat de bekistingspanelen gedeeltelijk loskomen van het betonoppervlak. Hierdoor kunnen spleten ontstaan ​​tussen het uitgeharde beton en de bekisting, waarin water kan condenseren. 

Verwijderen van verkleuring. Situatie 2 I U hebt multiplex van fenolhars gebruikt en u wilt verkleuring verwijderen  

In sommige gevallen kan verkleuring van betonnen oppervlakken effectief worden verwijderd met een zwak zuur. Je kunt z. B. Gebruik mierenzuur. Het alternatief zijn professionele schoonmaakproducten. Het is echter aan te raden om contact op te nemen met een beton- of steenreinigingsbedrijf. Oppervlaktebehandeling van beton door slijpen is ook een goede oplossing. Al dergelijke acties moeten echter eerst in het testgebied worden uitgevoerd.

Situatie 3 I U wilt verkleuring voorkomen

Een ander thermoplastisch triplex kan worden gebruikt om verkleuring te voorkomen.

Darius Gryguła, hoofd van het betonlaboratorium in Berlijn, is een industrieel expert die al meer dan 7 jaar verantwoordelijk is voor het testen en onderzoeken van beton op de afdeling onderzoek en ontwikkeling. Na het afronden van zijn master burgerlijk ingenieur begon hij zijn professionele carrière in Poznań in 2006. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de planning, implementatie en evaluatie van testen op betonmengsels, bijv. B. met bekistingscoatings of lossingsmiddelen. 

Verwijderen van verkleuring. HOE SCHOON JE BETON? WELKE REINIGINGSMIDDELEN MOET IK GEBRUIKEN OM OLIE, VET EN ANDERE VERONTREINIGINGEN TE VERWIJDEREN?

Verwijderen van verkleuring.
Beton

Er zijn veel schoonmaakmiddelen op de markt die betonvlekken verwijderen. Het probleem is dat veel van hen zeer schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Daarom heeft Innovatech een innovatieve formule ontwikkeld die veilig is. BETOFF-BIO is een reinigingsmiddel op basis van een endemische plant. De voorbereiding verwijdert al het vuil van betonnen oppervlakken. Schoonmaakbedrijven gebruiken BETOFF-BIO om gevels, stenen en voegen te reinigen. BETOFF-BIO is het enige dergelijke reinigingsmiddel op de markt. De compositie- en mengtechniek is een geheim! Dit wasmiddel kan ook cement- en kalkaanslag verwijderen van ramen, kunststof oppervlakken en zelfs rubberen elementen.