Skip to main content

Beton verwijderen en breken

Beton verwijderen en breken. Is het trottoir voor uw huis ingestort? Wilt u een betonnen terras uit uw tuin verwijderen? Het is meestal tijd om beton te vervangen als het grote afbladderende stukken, tekenen van bezinking of veel diepe scheuren vertoont.

Hoewel het een moeilijke en dure klus kan zijn, kunt u de betonplaat zelf slopen, afhankelijk van de grootte en dikte. Onthoud dat dit een intensieve training zal zijn, dus verzamel je vrienden om je zowel fysiek als mentaal te ondersteunen.

Beton verwijderen en breken. Hoeveel kost het verwijderen van een betonplaat?

Zelf een betonplaat verwijderen is goedkoper dan het inhuren van een professional:

Aannemers rekenen tussen eur 2.000 en eur 5.000 voor het verwijderen van beton; de gemiddelde kosten in het hele land bedragen ongeveer eur 3.500.
Ongewapend beton kost meestal eur 9 tot eur 15 per vierkante meter.
De prijs van gewapende betonplaten stijgt van eur 16 naar eur 24 per vierkante meter.
Aan de andere kant kost een hamer van 12 pond vaak minder dan eur 300 in bouwmarkten. Met een beetje hard werken kunt u duizenden dollars besparen op het verwijderen van beton.

Beton verwijderen en breken. Dingen om te overwegen voordat u een betonplaat sloopt

Voordat u begint met het verwijderen van de betonplaat, belt u het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het huis en vraagt ​​u of er ondergrondse nutsvoorzieningen aanwezig zijn.

Beton verwijderen en breken. Controleer eventuele benodigde vergunningen

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft voor het verwijderen van een betonplaat? Neem dan contact op met uw gemeente. Het is zeer waarschijnlijk dat u een vergunning nodig heeft voordat u met uw project begint als uw oprit of trottoir zich binnen de voorrang van uw stad bevindt. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, kunt u dit het beste goed controleren om te voorkomen dat u boetes moet betalen als u besluit het beton in uw tuin te slopen.

Beton verwijderen en breken. Bepaal de dikte van het beton

Gebruik de hier beschreven methode om een ​​betonplaat te verwijderen die 10 cm dik of minder is. Voor alles groter dan 10 cm is het gebruik van elektrisch gereedschap en enige kennis van betonbreektechnieken vereist.

Beton verwijderen en breken. Zoek naar wapening van beton

Een betonplaat met daarin draadgaas of stalen wapeningsstaven wordt gewapend beton genoemd. Het beton is versterkt en beschermd tegen buigen of scheuren dankzij staal of gaas. Terwijl een betonnen terras waarschijnlijk is gemaakt van ongewapend beton, is een oprit waarschijnlijk gemaakt van gewapend beton.

Steensnijders kunnen door sommige soorten wapening heen snijden, maar voor materialen die dikker zijn dan draadgaas is een elektrische zaag nodig. Door een stukje van de rand af te breken of een bestaande opening te verbreden, kun je zien wat er in je beton zit. Als er wapening in uw beton zit, kunt u overwegen om contact op te nemen met een specialist.

Vraag om hulp

Beton verwijderen is arbeidsintensief. Maak een lijst met vrienden die u zullen helpen met uw sloopwerkzaamheden. Zorg ervoor dat u ze van tevoren laat weten dat ze een betonplaat gaan afbreken, zodat ze klaar zijn voor de zware inspanning. Om gehydrateerd te blijven, zorg ervoor dat iedereen voldoende water drinkt.

Of u nu een trottoir moderniseert of een oprit verwijdert, u en uw team kunnen zelf leren beton af te breken met de betonsloopinstructies die we hieronder hebben gegeven.

Beton slooptechnieken

Beton kan op verschillende manieren worden afgebroken, maar niet alles kan met de eenvoudigste gereedschappen worden gedaan. Hier zijn de meest populaire methoden voor het verwijderen van beton:

  • Perfect voor beginners: staaf en hamer
  • Een professional inhuren of zwaar materieel huren bij een verhuurbedrijf
  • Gebruik een drilboor. Bedenk echter dat het een zwaarder en krachtiger stuk gereedschap is dan een voorhamer en dat er meer training/kennis voor nodig is om het te kunnen bedienen.

De eenvoudigste en goedkoopste manier om dit zelf te doen, is door een voorhamer te gebruiken om het beton te verwijderen. Dit eenvoudige hulpmiddel is echter niet altijd effectief.

Beton verwijderen en breken. Beton breken en beton oplossen

Helaas is er geen markt voor een vloeistof die dikke betonblokken kan oplossen. In de handel verkrijgbare vloeistoffen, betonverwijderingsvloeistoffen genaamd, zijn bedoeld voor het oplossen van betonvuil. Ons productassortiment omvat drie vloeistoffen die gedroogd beton gemakkelijk oplossen:

Koop een van onze vloeistoffen op betoff.nl en los vandaag nog betonvuil op!

Beton verwijderen en breken