• Home
  • Blog
  • News
  • Beton. Tips om onvolkomenheden in het betonoppervlak te vermijden

Beton. Tips om onvolkomenheden in het betonoppervlak te vermijden

Beton. Bij de betonproductie kunnen verschillende problemen optreden. Als betonfabrikant weet je dat je een glad betonoppervlak wilt zonder oneffenheden. Helaas is dit een van de grootste problemen in de prefabbetonindustrie. Defecten zijn kleine gaatjes die een negatieve invloed hebben op elk betonoppervlak. 

Reparatiewerkzaamheden zijn vereist wanneer defecten barsten. Dit moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat aan de relevante specificaties wordt voldaan. Maar dat is een verspilling van tijd, materiaal en geld!

In dit artikel vertel ik je hoe je ontbrekende onderdelen kunt vermijden. Ook kom je erachter waardoor onvolkomenheden ontstaan. We zullen u ook een paar tips geven om u te helpen een beter betonoppervlak te krijgen.

Beton. Wat veroorzaakt onvolkomenheden?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op betonnen oppervlakken. De meest voorkomende oorzaak van onvolkomenheden is het onjuist gebruik van lossingsmiddelen. Te veel water in de betonmix is ​​ook een grote vergissing. Lucht kan poriën en gaten in het beton creëren als het vast komt te zitten in het betonmengsel. Lucht vermengt zich niet met water en kan dus niet uit de betonmix ontsnappen. Betonlosmiddelen kunnen ook een reden zijn voor defecten aan het oppervlak. Als het lossingsmiddel niet correct wordt gebruikt, kunnen zich oliepoelen vormen in de onderste uiteinden van de bekisting. Dit leidt vervolgens tot oneffenheden op het betonoppervlak. Hetzelfde probleem kan optreden als water zich in de bekisting verzamelt. Water kan weglekken als beton uithardt.

Beton. Een glad betonnen oppervlak

Het is mogelijk om deze onvolkomenheden weg te werken om een ​​egaal betonoppervlak te bekomen. Dat kost veel geld. Het is altijd beter om het probleem vanaf het begin te vermijden. Wij helpen u graag verder en hebben een aantal tips op een rijtje gezet die u kunnen helpen om een ​​vlekkeloos betonoppervlak te realiseren. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op betonnen oppervlakken. Houd er rekening mee dat de volgende tips niet garanderen dat onvolkomenheden worden verwijderd. 

Tip # 1

Gebreken aan de betonnen ondergrond zoals B. Gaten en poriën ontstaan ​​wanneer lucht wordt opgesloten in het betonmengsel. Het kan nodig zijn om de samenstelling van het betonmengsel te veranderen om de juiste viscositeit te bereiken. Ook het type formule / product heeft een grote invloed op de viscositeit van de betonmix.

Tip # 2

Verleng de betonmengtijd. Met een langere mengtijd worden lucht en water door het proces verwijderd. Als gevolg hiervan zal de betonmix consistenter zijn.

Tip # 3

Het beton schudden is belangrijk als u geen plekken in het beton wilt missen. Door het beton (buiten of binnen de vorm) te schudden, worden water- en luchtbellen naar boven afgevoerd.

Tip # 4

Gebruik een toeslagmateriaal met regelmatige stukken in de betonmix. Als het aggregaat uniform is, zal het beton vloeibaarder zijn. Het vermindert het risico dat water en lucht vast komen te zitten in het betonmengsel.

Tip # 5

Gebruik de juiste methode van aanbrengen. Soms kan een langzamere applicatiemethode voorkomen dat er extra lucht in het beton terechtkomt. Sommige vormen, zoals B. kolommen, kunnen beter gevuld worden door van onderaf te pompen of met een pijp. Het te snel vullen van een mal kan er ook voor zorgen dat beton uiteenvalt. Dit kan onvolkomenheden veroorzaken.

Tip # 6

Gebruik het juiste lossingsmiddel om beton uit mallen te verwijderen. Dit moet echter op de juiste manier worden gebruikt om plassen te voorkomen. Deze plassen kunnen lucht en water vasthouden, dus het kan niet helpen om ze te schudden.

Beton
Beton

Hoe moet het betonnen oppervlak worden schoongemaakt?

Beton is geweldig, maar het kan soms ook hoofdpijn zijn. Tegenwoordig is beton een van de belangrijke elementen van onze werkelijkheid. De recent populaire slogan “blijf thuis” kan worden vertaald als “blijf in je vier betonnen muren”. Beton is ons huis, ons kantoor, onze oprit of onze stoep. Deze ongebruikelijke substantie wordt blootgesteld aan vuil en het verwijderen ervan is vrij moeilijk. Beton is gemakkelijk vuil te maken, en helaas is het ook vrij moeilijk om er vanaf te komen.

Vooral garagehouders kunnen hier iets over zeggen. Het is echt moeilijk om olie uit beton te verwijderen. Hoewel er verschillende reinigingsmiddelen beschikbaar zijn, zijn ze niet allemaal effectief! Er zijn vloeistoffen waarvan de samenstelling een redelijk persoon zou moeten afschrikken. Fosforzuur gemengd met zoutzuur is een mengsel dat onze longen, planten en dieren vernietigt. Om deze reden heeft Innovatech een voorbereiding voor verhuizing en Reiniging van gemaakte betonresten. Dit is een plantaardig wasmiddel. 

Beton. BETOFF-BIO is een innovatief product voor het reinigen van betonnen oppervlakken

Het is veilig voor het milieu, mens en dier. Het is niet verstikkend of irriterend voor de huid. Ze verwijderen snel en effectief olie en ander vuil van betonnen oppervlakken.