Skip to main content

Architectonisch beton reinigen – dit is de beste manier om het te doen

Architectonisch beton reinigen. Hoewel zichtbeton niet erg esthetisch is, wordt het als extreem sterk en duurzaam beschouwd. Toch kan er vervuiling optreden, zelfs mos en zwart worden, komt vaak voor bij zichtbeton. Lees hier hoe je hem het beste schoonmaakt en hoe je vervuiling blijvend voorkomt.

Reinigen van architectonisch beton. Professionele betonreiniger

Hogedrukreinigers zijn een geweldige manier om van de meeste rotzooi af te komen, meestal veroorzaakt door het weer. Aangezien het betonoppervlak echter zeer gevoelig is voor allerlei soorten vlekken, zullen hier reinigingsmiddelen in de vorm van vloeistoffen nodig zijn.

In de meeste gevallen zijn extra reinigingsmiddelen nodig om olie-, vet-, vet- en kalkvlekken te verwijderen. Dit geldt ook voor constructiebeton, ook wel zichtbeton genoemd en wordt gebruikt voor interieurmeubels of werkbladen. Dit type gevelbeton wordt steeds populairder. Het materiaal heeft een hogere zuurbestendigheid in vergelijking met beton dat wordt gebruikt om een ​​huis te bouwen. Structureel beton is bijzonder resistent omdat het een bulkdichtheid heeft die vergelijkbaar is met die van graniet.

De zogenaamde vertering kan alleen in bijzondere situaties optreden vanwege de langdurige effecten van vloeistoffen. Het is vaak moeilijk om de ontstane vlekken te verwijderen, maar Betoff en Betoff-B vloeistoffen kunnen alle soorten vuil perfect aan. Ze kunnen vuil binnendringen, vandaar hun hoge effectiviteit bij het verwijderen van vlekken.

Architectonisch beton reinigen

Preventie van milieuvervuiling

Er zijn verschillende veelgebruikte methoden waarmee beton veel beter bestand is tegen vervuiling:

  • Waterafstotend (om vlekken te voorkomen door het beton waterafstotend te maken) gebruik BETOFF-I
  • Afdichting (kan ook in kleur gemaakt worden)
    Slijpen en afdichten (het creëren van zichtbetonoppervlakken met een hoogglans, gladheid en een aantrekkelijk uiterlijk)
  • Door de verkoop van hoogwaardige impregnering (BETOFF-I) bieden wij u een hoge beschermingsgraad voor prefab beton.

Egalisatie- en afdichtingswerkzaamheden kosten veel tijd en dus veel geld, maar loont vaak vanwege de uitstraling. Met name betonnen vloeren kunnen met deze methode aanzienlijk verbeterd worden. In de regel kunt u zonder een extra impregneerlaag te leggen, wat leidt tot een verlaging van de kosten.

Gepolijste en geïmpregneerde betonoppervlakken worden beschermd tegen alle soorten vuil. Door de kleur van het beton te veranderen, ontstaat een visueel intrigerend en gevarieerd oppervlak. Zichtbeton kan ook zeer glad geschuurd worden tot het glanzend is.

AANDACHT!!!

Let bij het kopen van betonnen tuinmeubelen altijd op de betonsoort, het stortgewicht en het type afwerking. Dit geeft aan hoe gevoelig het betonoppervlak is voor vuil.

Bekijk ook onze andere artikelen: